Springlediga och problem

Idag har vi varit lediga ifrån träning och lite fundersamma på hur det skall bli framöver nu när isen börjar lägga sig. Kanske vi får börja planera träningsläger söderut.
Och nu till problemet.
Kan någon av alla ni läsare av denna alltid lika aktuella blogg tala om för oss om Forerunner 305 mäter rätt sträcka i backar eller bara hur vi förflyttar oss i förhållande till satelliterna. Vi tycker vi får taskigt betalt för vårt slit i uppförsbackarna. Kan det vara därför som alltid Skatåsrundorna blir för korta?
Jäklar vad man är springsugen nu. Det gäller att skaffa varmare kläder bara.

Hörs 

Kommentarer
Postat av: Mrs Forerunner305

Christer,
Med lite koll på Pythagoras sats inser man att lutningen inte har så stor betydelse. En väldigt brant backe kanske lutar 10% dvs 4-5 grader.
Har du 5 graders lutning i 1000 m (verklig sträcka) så visar den horisontella sträckan 996 m. En 8km-sträcka som ständigt går upp/ner i samma lutning borde därför inte diffa mer än 40 meter; näst intill försumbart med andra ord.

Men om vi återvänder till ursprungsfrågan så är svaret att 305'an inte tar hänsyn till höjdskillnaden eftersom det är den siffra som är mest otillförlitlig. Distansmätningen är alltså tvådiminsionell.

Over and out!

2007-11-28 @ 00:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0