Att snöra ett par löparskor

Som utlovat - ett specialskrivet inlägg för våra supportrar från Grötlunkarna.

Det är med hjälp av snörningen som man låser foten i hälkappan och skapar rätt komfort. Med snörningen kan man skapa en jämn belastning på foten med stora variationsmöjligheter.

Löp & Sko Butiken (eller åtminstone en av deras anställda förordar en snörning där man använder sig av alla hålen i skon, till och med det sista som ibland känns felplacerat halvvägs in på ankeln. Fram tills näst sista hålet snörar man skorna enligt gängse standard för att sedan avsluta med en ögla.

Snörning

Ändarna dras nu igenom dessa öglor och man kan därmed dra åt skorna lagom hårt och samtidigt pressa foten bakåt mot hälkappan och låsa den i rätt läge. Med denna snörning kommer foten inte att kunna glida framåt och man sparar förhoppningsvis sina tår under längre pass.


Själv fick jag ordentligt med tåutrymme i mina gamla skor och har tidigare tydligen sprungit med en halv storlek för stora skor.

//S

Kommentarer
Postat av: Grötlunkarna

Jösses vilken feedback. Mer än vi hoppades på. Vi skriver ut er exemplariska analys och medtager den på nästa styrelsemöte i bastun. Vilket förövrigt är på onsdag. Vad jag inte kan släppa dock är den ständigt molande frågan, hur ofta ska man klippa lilltånageln om man ska springa på ÖVER 5.45 ett regnigt Sylvesterlopp?

:¤)

H.S

2007-12-16 @ 00:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0