In i väggen


Två otäcka men också  svårraderade ögonblick i den svenska sporthistorien:

  • VM 2003 i längdskidåkning i Val di Fiemme. Sverige leder stafetten klart en bit in på fjärde sträckan, men Jörgen Brink går in i väggen och vi slutar trea.
  • Vinter-OS 2002 och masstarten på 30 km då Per Elofsson försöker hänga på Mühleggs tokrusningar uppför branterna i Salt Lake City. Övningen slutar i en total kollaps som senare skulle visa sig vara slutet på Per's karriär.

Förmodligen kommer vi på samma sätt att minnas Christers tappra försök att hänga på Samir genom de västsvenska skogarna i och kring Skatås hösten/vintern 2007. För tillfället sitter Christer och flämtar efter syre och försöker skaka liv i sina trötta muskler som helt tydligt fått nog av den hårda matchningen.

In i väggen
Doktorn ordinerar några dagars vila och mental träning i form av avslappningsband.


(denna artikel kan eventuell följas av en total dementi då alla omskrivna personer inte accepterat att medverka i denna sportkrönika. De faktiska omständigheterna kring Christers "tappra försök" är kanske inte heller statistiskt säkrade.)


/Samir
...som just återvänt från en 12,5 km-sväng i ett frostbitet Lerum. (Pulsen på maf-riktiga 149 slag, medelhastighet på 5,35 min/km och minus fyra grader i luften. Kan man springa med broddar?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0