Comeback!

Idag hetsade de två halta och lytta motionärerna varann runt i Göteborgs östra skogar i ett försök att se om vader och hälsenor fortfarande dög till löpning.

Jodå - lite stelt var det väl när vi gav oss ut i midsommarvädret (åtta grader och duggregn som gradvis gick över i ihållande dito) men snart hade vi hittat ett femminuterperkilometertempo som kändes lagom och sedan sprang vi kors och tvärs mellan de olika spåren för att försöka landa på runt sex kilometer vid klubbstugan.

Skatås ca 5,5 km

Idag tog det fyra kilometer innan Christers abstinens besegrade förnuftet och krävde ett tempotest. Spurten varade i ca 400 meter och efter detta hittade pulsen aldrig tillbaks till MAF-takt. Istället

Comeback_c
Christer
comeback_S
Samir
Graferna visar med oförskämd tydlighet att 40 dagar utan konditionsträning tagit på Christers puls kontra fart. Därför jämför vi (Samir) gärna ovanstående grafer med inlägget från den 19 november då 5:06-fart innebar 89% belastning för Samir och 78% för Christer. Idag var det omvända siffror där 5:03-fart krävde 82% av Samir och 85% av Christer.


Skönt att vi hittat tillbaks till lunchlöpningen igen, hoppas att det håller nu och att våren inte blir störd av skador och annat. Vi har ju ett Göteborgsvarv att tänka på; nästa helg är det bara tre månader kvar!

/g b g j o g g'arna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0