En mil i tuff terräng

En försenad fredagsrapport från lunchrusningen i Skatås. Christer hade med stöd av kartboken ritat upp en alternativ sexkilometare för att på Jonas Coldings manér försöka omforma våra idéer om vad löpning och välbefinnande egentligen innebär.

Men istället för en stillsam jogg genom undersköna skogar och runt spegelblanka sjöar blev det istället i mångt och mycket en kamp mot naturen. Likaså blev de sex kilometrarna drygt fyra kilometer längre än planerat.
Västra Långevattnet
Det Eniros kartor inte visade var just höjdskillnaderna som "trygga rundan" egentligen bjöd på.

Efter 400 meters uppvärmning bar det raskt uppför i två kilometer i området kring Brudaremossen. Snålblåst och bara några få grader i luften - ja nog gnällde vi allt innan vi nådde krönet och fick tid att andas ut.

Väl nere från bergstoppen bjöds vi på en stunds stillsam jogg i makligt tempo innan det bar uppför igen. Nu sjönk tempot dramatiskt eftersom underlaget inte längre var grus utan stentrappor. 30 meter rakt uppåt mot Västra Långevattnet.

9,9 i skogen, Samir
Samir


9,9 i skogen, Christer
Christer

Området kring sjön var dagens vackraste och gick således i lägst tempo. Här fick vi en chans att njuta av solen medan vi aktade oss för att snubbla på rötter och annat.

Sista fyra kilometrarna gick i 4:30-fart eftersom vi siktade på ett snitt under 5:30. Och minsann - väl tillbaks på stugan hade klockorna stannat på :

Sträcka: 10,04 km
Tid: 55,00 min
Hastighet: 5,29 min/km

Bra jobbat för att vara en lunchrusning!


/g b g j o g g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0