Tävlingssäsong = adjö MAF

Jo här följer vi alla löparregler som vi kan komma över. Rena påhitt och lögner duger lika gott - vi sväljer de flesta teorier och testar glatt i hopp om att hitta genvägar till framgång!

I vintras predikade vi MAF och nu när tävlingssäsongen infunnit sig så släpper vi löparglädjen fri. Fri fart och fri puls till folket. Allt detta kan styrkas genom att ta en titt i SportTracks, som tillsammans med GF305 varit skillnaden mellan enformigt trist slit i spåret och en entusiasmerande kamp för att hålla puls och fart på en kontrollerad nivå.


(veckosummering HR/pace)

Från att pulsklockan inhandlades i höstas fram tills att knäproblemen började så hade jag en snittpuls på 148 slag, ett slag under min beräknade MAF-belastning. Dr Phil Maffetone som säkert kikar in i denna blogg lite då och då är utan tvekan stolt över mitt engagemang. Slå en signal nån dag om du har lust!

När formtoppningen inför första tävlingen (Lerumsloppet) påbörjades så har snittpulsen ökat markant och har de senaste tio veckorna legat nio slag högre. Snittfarten har också sänkts från 5:24 till 4:59.


Tävlingsschemat de närmaste två månaderna säger att nuvarande belastning skall bibehållas och när temperaturen börjar sjunka i början av oktober så drar jag ner på tempot och försöker öka MAF-farten en bra bit under femminutersgränsen. I februari låg jag ju på 4:54 så hoppet lever.

Närmast i tävlingskalenden ligger Kraftprovet i Trollhättan och efter det följer Midnattsloppet i Göteborg. Mer än så blir det nog inte denna säsong.


/ g b g j o g g - Samir

Kommentarer
Postat av: Berglund

Låter härligt med lite lopp att springa, glöm inte att rapportera upplevelserna här sen bara! :)

2008-07-06 @ 18:53:50
URL: http://berglundbloggar.wordpress.com/
Postat av: Samir

Hjärtskärande rapportering utlovas!

2008-07-06 @ 22:09:29
URL: http://gbgjogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0